Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть сайт відділу культури і туризму?
Всього відповідей: 361
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

11:32
Святкування Івана Купала

На території старостинських округів  Гайворонської територіальної громадиз 5 по 7 липня відбулося святкування Івана Купала.   

 У Гайвороні на міському пляжі відбулося купальське дійство.Творчі працівники  ЦКіД перевтілилися в Лісового царя, Василя, Корча, Відьмасю, Болотянку, Повітрулю, Водяногота в театралізаціідовели магічну силу кохання в  купальську ніч. За стародавнім обрядом дівчата водили хоровод, прикрашали купальське дерево, ворожили на віночках, а потім  запалювали купальське багаття . Аматорські колективи та солісти комунального закладу «Центр культури і дозвілля» Гайворонської міської ради підготували святкову концертну програму.  Урізноманітнили та прикрасили своїм виступом програму наші гості гурт української пісні «Щедрик» та солісти Побузького міського Будинку культури «Металург» Голованівського району, керівник Світлана Торпан.

Жителі  Червоненського старостинського округа теж мали змогу долучитись до святкування Івана Купала. Зокрема в с. Вікнина відбулись обрядове дійство та  святкова концертна програма за участі творчих колективів та солістів будинку культури-філіі, а також аматорського вокального дуету «Квітки».  В селі Червоне пройшла концертна програма за участі  фольклорного колективу «Кумоньки», вокального гуртка «Солісти, дуети», драматичного гуртка «Прем’єра», хореографічного колективу «Драйв». Берестягівською філією проведено святковий концерт з театралізованим дійством , конкурсами та дискотекою.

У Солгутівському старостинському окрузі : с. Солгутове(5 липня) та с. Соломія(7 липня) було організовано театралізовані дійства, концертні програми, розважально-ігрові програми, а по закінченню свята відбулися танцювальні програми.

У Мощенськомустаростинському окрузі будинком культури-філією с. Мощене проведено святкову концертну та конкурсно-розважальну програми, запалено купальське багаття, а по закінченні відбулася танцювальна програма.В селі Долинівка відбулося народне гуляння за участю фольклорного колективу «Вербиченкька», хореографічного колективу «Сонечко», дуету «Рута» та вокального тріо «Барвінок», запалено купальське вогнище.

Для жителів Бандурівського страростинського округу в селі Покровське було проведено дитячу конкурсно-розважальну програму, концерт та обряд ворожіння на дівочих віночках.

В Хащуватськомустаростинському округу відбулось святкування на березі річки Південний Буг в селі Бугове. В святковій концертній програмі взяли участь солісти: Ірина Усатюк, Інна Довгошея, Інна Вдовиченко; хореографічний колектив «Денс тайм», вокальний ансамбль «Господині», «Світанки над Бугом». Цікавими інсценізаціямипорадували публіку  Водяний , мавки та русалочки. Для дітей проведено конкурсно-розважальну програму.

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

Переглядів: 194 | Додав: dk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Липень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz